Dupa ce a fost gasita cea mai buna cafea boabe din care sa fie preparata cafeaua preferata, este foarte important sa fie identificate si combinatiile perfecte astfel incat in fiecare zi pasionatii de cafea sa se poata bucura de o doza suplimentara de energie. Sunt mai multe variante ce pot fi alese in fucntie de preferinte, dar si de sezon.
CAFEA CU SIROPURI CU DIVERSE AROME
Siropurile cu arome variate pot fi puse in cafea pentru a-i da acesteia o aroma speciala, dar si pentru a o transforma intr-o bautura si mai energizanta decat este deja, datorita continutului de zahar. Unele dintre cele mai populare siropuri sunt:
- Siropul de menta care confera cafelei o aroma fresh si foarte rafinata;
- Siropul cu aroma de tiramisu, care face ca fiecare cana de cafea sa se transforme intr-un rasfat total;
- Siropul de portocale care este ideal pentru sezonul rece si mai ales pentru perioada sarbatorilor;
- Siropul cu aroma de turta dulce, perfect pentru iarna.
CAFEA CU LAPTE PENTRU AROME CLASICE
Laptele in cafea a devenit deja un clasic si de fiecare data cand cafeaua neagra este prea tare sau atunci cand cel care o bea vrea sa evite zaharul din cafea, tot ce trebuie sa faca este sa puna lapte in ea. Cantitatea de lapte poate varia in functie de preferinte. In timp ce anumite persoane pun doar foarte putin lapte, alte persoane prefera doar putina cafea care sa aromatizeze laptele. Combinatia cu lapte face ca fiecare cafea sa aiba un efect energizant puternic, sa fie satioasa si sa ofere hidratare.
CIOCOLATA SI CAFEA – O BAUTURA PLINA DE ENERGIE
O alta combinatie populara este cafeaua cu ciocolata. Poate fi adaugata in acest sens pulbere de ciocolata calda, cacao sau chiar unul sau mai multe patratele de ciocolata care sa se topeasca in cafeaua fierbinte. O astfel de combinatie este cu siguranta energizanta si este ideala pentru orice sezon, fiind insa preferata cel mai mult in timpul iernii, datorita gustului fin de ciocolata calda pe care il ofera.