AcasăUncategorizedParola wifi uitata

Parola wifi uitata

Publicat pe

Parola wifi uitata

Introducere

Unul dintre cele mai enervante lucruri care se pot intampla unei persoane moderne este sa uite parola WiFi. Acesta este un lucru pe care fiecare dintre noi l-a intampinat macar o data si poate fi o experienta stresanta si frustranta. Cu toate acestea, nu este necesar sa renunti la conectarea la Internet. Exista anumite moduri prin care iti poti recupera parola sau iti poti crea una noua, iar acest articol te va ajuta sa faci acest lucru.

Cum putem rezolva aceasta problema

Primul pas pentru a rezolva aceasta problema este sa incerci sa-ti amintesti parola. Daca nu reusesti sa te gandesti la aceasta, ar trebui sa verifici manual router-ul. De obicei, numarul de serie, numele de retea si parola sunt listate pe partea exterioara a router-ului.

Ce putem face daca router-ul nu poate fi verificat

Daca nu ai acces la router sau daca informatiile de pe el nu functioneaza, atunci ar trebui sa verifici manual setarile Internet din computer sau din dispozitivul tau mobil. Acest lucru poate fi facut in moduri diferite in functie de sistemul de operare pe care il folosesti. Pentru Windows, trebuie sa deschizi Panoul de control si sa selectezi Conexiuni de retea. Pentru Mac OS, trebuie sa deschizi Preferentele Sistemului si sa selectezi Retele.

Cum putem reseta router-ul

Cele mai citite articole

Daca informatiile stocate in setarile Internet nu functioneaza, trebuie sa resetezi router-ul. Pentru a face acest lucru, trebuie sa localizezi butonul de resetare din spatele router-ului. Apoi, trebuie sa apesi si sa tii apasat butonul de resetare pentru aproximativ 10 secunde. Acest lucru va reseta router-ul si ii va schimba parola si numele de retea in mod implicit.

Cum putem crea o parola noua

Dupa ce router-ul a fost resetat, trebuie sa accesezi interfata web a acestuia pentru a-i schimba parola. Acest lucru poate fi facut prin introducerea adresei 192.168.1.1 in browserul web si prin introducerea numelui si parolei de acces. Unele router-e au aceeasi parola implicita, ceea ce inseamna ca poti folosi aceeasi parola pentru a te loga. Dupa ce te-ai logat, poti folosi optiunile din interfata web pentru a-i schimba parola si numele de retea.

Cum putem evita sa uitam parola

Daca vrei sa eviti sa uiti parola WiFi in viitor, ar trebui sa-ti amintesti sa o schimbi periodic si sa tii o copie a acesteia intr-un loc sigur. De asemnea, ar trebui sa-ti schimbi numele de retea si parola la anumite intervale. Acest lucru va face mai dificil pentru hackeri sa acceseze reteaua ta si iti va oferi o protectie sporita impotriva acestora.

Concluzie

In concluzie, uitarea parolei WiFi este enervanta si poate fi frustranta, dar nu este necesar sa renunti la conectarea la Internet. Exista anumite moduri prin care iti poti recupera parola sau iti poti crea una noua. Daca respecti pasii mentionati anterior in acest articol, vei fi in masura sa rezolvi aceasta problema in mod eficient.

Cele mai citite articole

Ultimele Articole

Accesorii stilate pentru o femeie elegantă

În lumea modei, accesorizarea reprezintă o artă subtilă, prin care o femeie își poate...

3 idei inedite de mărturii de nuntă

Planificarea unei nunți poate fi o provocare, mai ales când vine vorba de găsirea...

Coduri pentru gta v

Introducere la Coduri in GTA V Grand Theft Auto V (GTA V) este unul dintre...

7 dotări pe care trebuie să le ai în vedere atunci când închiriezi o cameră de hotel

Când îți planifici o călătorie, fie că este vorba de vacanță sau de afaceri,...

Articole Asemanatoare

Accesorii stilate pentru o femeie elegantă

În lumea modei, accesorizarea reprezintă o artă subtilă, prin care o femeie își poate...

3 idei inedite de mărturii de nuntă

Planificarea unei nunți poate fi o provocare, mai ales când vine vorba de găsirea...

Coduri pentru gta v

Introducere la Coduri in GTA V Grand Theft Auto V (GTA V) este unul dintre...