AcasăDiverseNumerele in engleza

Numerele in engleza

Publicat pe

Numerele in engleza

Ce sunt numerele in engleza?

Numerele in engleza sunt folosite in limba engleza pentru a numara obiecte, persoane sau evenimente. De obicei, se folosesc cifre arabe pentru a numara pana la noua si se folosesc cuvinte pentru a numara de la zece in sus. Acest sistem foloseste cuvinte pentru fiecare cifra, adaugand sufixe pentru a crea numere mai mari. De exemplu, pentru a se exprima numarul zece, se adauga sufixul "teen" la cifra unu, pentru a se exprima numarul douazeci, se adauga sufixul "ty" la cifra doi etc. Cu ajutorul acestor cuvinte putem numara orice obiect sau persoana in limba engleza.

Istoria numerelor in engleza

Numerele in engleza au fost folosite pentru prima data in secolul al Doisprezecelea. Au fost folosite inceput de englezii care vorbeau limba engleza veche, care se mai numeste si engleza arhaica. Acest tip de engleza era foarte diferit de engleza moderna si se asemana mai mult cu germana veche sau scandinava. Intre timp, numerele in engleza au evoluat si s-au schimbat usor, prin adaugarea sau eliminarea anumitor sufixe si prin schimbarea semnificatiei anumitor cuvinte. Cu toate acestea, numerele in engleza au ramas relativ neschimbate si sunt folosite in engleza moderna.

Exemple de numere in engleza

Pentru a exemplifica numerele in engleza, sa luam numarul treizeci si patru. In engleza, se scrie astfel: "thirty-four". Cuvantul thirty, care face parte din acest numar, provine de la cifra trei, adaugand sufixul "ty", iar cuvantul four, care face parte din acest numar, provine direct de la cifra patru. De asemenea, putem lua si numarul optsprezece sau "eighteen", numarul format din cifra opt si sufixul "teen". Aceste sunt doar cateva exemple de numere in engleza si cum se formeaza acestea.

Compunerea numerelor in engleza

Cele mai citite articole

Numerele in engleza se pot compune usor folosind cifre si sufixe. Pentru a compune un numar, se adauga sufixul potrivit cifrei respective. Pentru cifra unu, se adauga sufixul "teen" pentru a forma numarul zece. Pentru cifrele doua, trei, patru, cinci si sase se adauga sufixul "ty" pentru a forma numerele de la douazeci la saizeci. Pentru cifrele sapte, opt, noua se adauga sufixul "ty-one" pentru a forma numerele de la saptezeci la nouazeci. Acesti sufixi pot fi adaugati si la cifrele mai mari pentru a forma numerele de la o suta la o mie.

Utilizarea numerelor in engleza

Numerele in engleza sunt folosite in limba engleza pentru a numara obiecte sau persoane. Acestea sunt folosite in discursuri, scrieri sau chiar in conversatii informale. Aceste numere sunt utile pentru a numara in engleza si pentru a face referire la anumite numere, cum ar fi data sau ani. Numerele in engleza sunt folosite si in matematica, fiind folosite pentru a face calcule si adunari sau scaderi. Numerele in engleza sunt de asemenea folosite si in jocuri si hobby-uri, cum ar fi bingo, jocuri de carti sau jocuri de masa.

Cele mai comune numere in engleza

Cele mai comune numere in engleza sunt numerele de la unu la noua. Acestea se numesc simple numere si se folosesc cel mai des in engleza. Compusele numerelor sunt numere precum saizeci sau optzeci si trei. Acestea sunt formate dintr-o combinatie de cifre si sufixe si sunt folosite si ele destul de des in limba engleza. Numerele mai mari, precum o suta sau mai mult, se numesc numere largi si sunt folosite mai ales in contabilitate sau in discursuri.

Finalul

De la numerele simple la numerele largi, numerele in engleza sunt folosite in majoritatea domeniilor si sunt necesare pentru a numara obiecte sau persoane in limba engleza. Acestea sunt usor de invatat si se pot compune usor pentru a forma numere mai mari. Cu toate acestea, trebuie sa invatam si sa ne amintim formarea numerelor in engleza pentru a putea sa le folosim corect in discursuri, scrieri sau chiar in conversatii informale.

Cele mai citite articole

Ultimele Articole

Accesorii stilate pentru o femeie elegantă

În lumea modei, accesorizarea reprezintă o artă subtilă, prin care o femeie își poate...

3 idei inedite de mărturii de nuntă

Planificarea unei nunți poate fi o provocare, mai ales când vine vorba de găsirea...

Coduri pentru gta v

Introducere la Coduri in GTA V Grand Theft Auto V (GTA V) este unul dintre...

7 dotări pe care trebuie să le ai în vedere atunci când închiriezi o cameră de hotel

Când îți planifici o călătorie, fie că este vorba de vacanță sau de afaceri,...

Articole Asemanatoare

Accesorii stilate pentru o femeie elegantă

În lumea modei, accesorizarea reprezintă o artă subtilă, prin care o femeie își poate...

3 idei inedite de mărturii de nuntă

Planificarea unei nunți poate fi o provocare, mai ales când vine vorba de găsirea...

Coduri pentru gta v

Introducere la Coduri in GTA V Grand Theft Auto V (GTA V) este unul dintre...