AcasăDiverseIustin Paraschiv, Carmistin, a decis ca să producă energie verde în fostele...

Iustin Paraschiv, Carmistin, a decis ca să producă energie verde în fostele zone miniere

Publicat pe

Și în 2023 în România există mai multe proiecte în derulare sau în stadiu de proiect, care se referă la construirea unor parcuri fotovoltaice sau de eoliene în fostele zone miniere.

Este posibilă reabilitarea economică a fostelor regiuni miniere din țara noastră?

Refolosirea zonelor fostelor exploatări miniere este astăzi o oportunitate de a obține și utiliza energia solară. Astfel că, numeroase investiții în energia verde sunt direcționate în aceste amplasamente.

Refolosirea terenurilor fostelor exploatări miniere poate fi o oportunitate foarte valoroasă pentru a utiliza energia solară, deoarece aceste zone au general un spațiu deschis larg și pot fi ușor accesibile. 

Acest lucru poate oferi avantaje pentru comunitățile locale, precum ar fi creșterea economică și crearea de locuri de muncă în industria energiei regenerabile, precum și reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Panourile fotovoltaice pot fi o opțiune bună pentru unitățile agroindustriale, inclusiv în viziunea conducerii Carmistin, deoarece acestea pot produce energie electrică din surse regenerabile și pot reduce dependența de sursele de energie convenționale.

Panourile solare fotovoltaice pot fi instalate pe acoperișurile clădirilor sau pe terenurile libere din jurul unităților economice. Acest lucru poate permite fiecăreia dintre ele să-și reducă factura la energie electrică și, în unele cazuri, chiar să transmită energie electrică altor consumatori, dacă îi prisosește.

În practică, există două tipuri de sisteme fotovoltaice: conectate la rețea și neconectate la rețea. Sistemele conectate la rețea permit producătorilor să vândă energia electrică produsă înapoi în rețeaua electrică, în timp ce sistemele neconectate la rețea sunt utilizate pentru a alimenta anumite echipamente sau utilizări specifice în unitatea agroindustrială.

Pariul lui Iustin Paraschiv: reducerea facturilor la curent electric prin apelarea la energia verde

Cele mai citite articole

Având în vedere necesarul de energie electrică al holdingului Carmistin, acest proiect investițional de mare anvergură, demarat de Iustin Paraschiv în 2022, se va finaliza cu instalarea a nu mai puțin de 10.500 de panouri fotovoltaice.

Potrivit informațiilor oferite de oficialii Simtel Team, compania ce se va ocupa de implementare, energia generată în primul an de funcționare va fi de 5.400.000 kWh, diminuând emisiile de dioxid de carbon cu aproape 3.300 de tone pe an.

Valorificarea energiei regenerabile în industria agroindustrială este o direcție de dezvoltare relativ nouă, care începe să devină tot mai populară pe măsură ce tehnologiile se dezvoltă și prețurile energiei regenerabile scad. Există mai multe modalități în care energia regenerabilă poate fi valorificată în afacerile agroindustrială, precum ar fi nu doar generarea de energie electrică prin intermediul panourilor solare sau turbine eoliene, care poate fi utilizată pentru a alimenta clădirile și echipamentele din ferme sau fabrici, ci și prin utilizarea de biomasă (de exemplu, resturi de cultură sau deșeuri organice) pentru a genera energie termică sau electrică prin intermediul unor instalații de cogenerare sau biogaz.

Cu siguranță, dat fiind că Iustin Paraschiv este un vizionar în domeniul în care activează, se va orienta și spre alte direcții care să asigure grupului Carmistin o dezvoltare durabilă în anii ce vor urma.

Valorificarea energiei regenerabile poate oferi mai multe beneficii pentru industria agroindustrială, precum ar fi reducerea costurilor cu energia, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și îmbunătățirea independenței energetice.

Este important de menționat și faptul că adaptarea acestor soluții moderne trebuie să țină cont de specificul fiecărui context economic în parte, de resursele disponibile și factori particulari actuali și de perspectivă.

Iustin Paraschiv a făcut deja pași importanți în această direcție. Valorificarea energiei regenerabile în industria agroindustrială este o direcție de dezvoltare de început, dar care își va dovedi viabilitatea mai rapid decât am putea crede.

Investițiile Carmistin în energia eco-friendly este strategia prin care Iustin Paraschiv face față noilor provocări ale pieței agroalimentare autohtone pentru a face posibilă creșterea în continuare a acestui business de succes.

Cele mai citite articole

Ultimele Articole

Bucătării Ca Opere de Artă: Cum Să Găsești Stilul Perfect pentru Spațiul Tău

În lumea designului interior, bucătăria nu mai este doar un loc destinat preparării hranei....

Mă pot adresa cabinetelor private pentru urgențe stomatologice?

Cabinetelor private pentru urgențe stomatologice li se permite să furnizeze servicii de îngrijire stomatologică...

Cele mai bune regiuni viticole pentru vinurile rosé: Destinații de vacanță pentru iubitorii de roz

Când vine vorba de vinuri rosé, imaginea unei destinații de vacanță pitorești, cu pajiști...

Ciulama de Pui – Un Deliciu Cremos pentru Orice Ocazie

Ciulamaua de pui este una dintre acele rețete tradiționale care aduc o explozie de...

Articole Asemanatoare

Bucătării Ca Opere de Artă: Cum Să Găsești Stilul Perfect pentru Spațiul Tău

În lumea designului interior, bucătăria nu mai este doar un loc destinat preparării hranei....

Mă pot adresa cabinetelor private pentru urgențe stomatologice?

Cabinetelor private pentru urgențe stomatologice li se permite să furnizeze servicii de îngrijire stomatologică...

Cele mai bune regiuni viticole pentru vinurile rosé: Destinații de vacanță pentru iubitorii de roz

Când vine vorba de vinuri rosé, imaginea unei destinații de vacanță pitorești, cu pajiști...