AcasăUncategorizedIstoricul telefonului mobil

Istoricul telefonului mobil

Publicat pe

Istoricul telefonului mobil

Introducere

Telefonul mobil a fost inventat in 1947 si a schimbat complet modul in care oamenii comunica si se conecteaza unii cu ceilalti. De-a lungul anilor, telefonul mobil s-a schimbat foarte mult, devenind din ce in ce mai mic, mai puternic si mai versatil. Astazi, telefoanele mobile sunt un lucru obisnuit la nivel global, si se potrivesc cu usurinta in buzunar. Insa, inainte ca aceste device-uri sa devina atat de populare, telefonul mobil a fost o inventie revolutionara.

Inceputurile

Primul telefon mobil a fost inventat in 1947 de Martin Cooper. Acesta a fost patentat de compania Motorola si a fost numit "Motorola DynaTAC". Acest telefon avea dimensiunile unei valize si greutatea de un kilogram. Dupa aceea, in 1973, primul telefon mobil GSM a fost lansat in SUA. Acesta a avut dimensiunile unui cartof si greutatea de 700 de grame. In aceasta perioada, telefonul era disponibil doar pentru anumite industrii, iar costul unei convorbiri era extrem de mare.

Schimbari importante

Telefonul mobil a inceput sa se schimbe dramatic in 1983, cand Nokia a lansat modelul Mobira Cityman 900. Acesta avea dimensiunile unui telefon clasic si greutatea de 800 de grame. In plus, acesta avea deja caracteristici precum memoria, tastatura si abonamentele lunare. In 1996, Ericsson a lansat primul telefon GSM cu carcasa din plastic. Acesta a fost primul telefon care a fost disponibil pentru vanzare publica si care a fost miniature si usor de tinut in mana.

Dezvoltarea telefoanelor inteligente

Cele mai citite articole

Unul dintre cele mai mari salturi in evolutia telefonului mobil a fost lansarea primului telefon inteligent in 2007. Acesta a fost lansat de Apple si se numea iPhone. Acesta a avut un design complet nou, cu un ecran sensibil la atingere si caracteristici software avansate. Dupa aceea, au aparut si alte companii care au lansat telefoane inteligente, precum Samsung, Huawei si LG. Acestea au adus schimbari importante pentru telefonul mobil, cum ar fi sistemele de operare, procesoarele rapide si camera foto de inalta rezolutie.

Ce se intampla acum?

In prezent, telefonul mobil a ajuns la un nivel foarte avansat. Sunt disponibile telefoane care au hardware si software foarte puternic si sunt foarte mici si usor de transportat. De asemenea, pot fi utilizate pentru a avea acces la internet si pentru a rula aplicatii complexe. Pe masura ce tehnologia se dezvolta, telefoanele devin din ce in ce mai puternice, iar companiile de telefonie mobila ofera noi servicii si caracteristici pentru a atrage mai multi clienti.

Concluzie

Telefonul mobil a venit odata cu o schimbare majora in modul in care oamenii comunica si se conecteaza unii cu ceilalti. De la primul telefon mobil care avea dimensiunile unei valize si greutatea de un kilogram, telefonul mobil a evoluat foarte mult, devenind un device mic si puternic, capabil sa ruleze aplicatii complexe si sa ofere acces la internet. Acesta a schimbat modul in care oamenii comunica si a deschis noi cale pentru comunicare si conectare, care altfel nu au fost posibile.

Cele mai citite articole

Ultimele Articole

Accesorii stilate pentru o femeie elegantă

În lumea modei, accesorizarea reprezintă o artă subtilă, prin care o femeie își poate...

3 idei inedite de mărturii de nuntă

Planificarea unei nunți poate fi o provocare, mai ales când vine vorba de găsirea...

Coduri pentru gta v

Introducere la Coduri in GTA V Grand Theft Auto V (GTA V) este unul dintre...

7 dotări pe care trebuie să le ai în vedere atunci când închiriezi o cameră de hotel

Când îți planifici o călătorie, fie că este vorba de vacanță sau de afaceri,...

Articole Asemanatoare

Accesorii stilate pentru o femeie elegantă

În lumea modei, accesorizarea reprezintă o artă subtilă, prin care o femeie își poate...

3 idei inedite de mărturii de nuntă

Planificarea unei nunți poate fi o provocare, mai ales când vine vorba de găsirea...

Coduri pentru gta v

Introducere la Coduri in GTA V Grand Theft Auto V (GTA V) este unul dintre...