AcasăSanatateCum poți obține un zâmbet strălucitor cu proceduri de albire dentară?

Cum poți obține un zâmbet strălucitor cu proceduri de albire dentară?

Publicat pe

Un zâmbet luminos și alb este un atribut dorit de mulți oameni, deoarece poate îmbunătăți încrederea în sine și atracția fizică. Cu toate acestea, din cauza obiceiurilor alimentare, consumului de cafea, fumatului și altor factori, dinții pot deveni pătați sau galbeni în timp. Albirea dentară este o procedură populară pentru a restabili strălucirea dinților.

Ce este albirea dentară?

Albirea dentară este un tratament stomatologic cosmetic care implică folosirea unor substanțe chimice pentru a îndepărta petele și decolorările de pe suprafața dinților, făcându-i să pară mai albi și mai strălucitori. Procedura poate fi efectuată în cabinetul dentistului sau acasă, cu kituri de albire dentară pe care le puteți utiliza singuri. Este recomandat ca persoanele interesate să apeleze la albire dentară în cadrul unui cabinet stomatologic pentru a evita eventualele probleme ce pot să apară atunci când procedura este realizată acasă.

Procesul de albire dentară în cabinetul dentistului

Cele mai citite articole

Procesul de albire dentară în cabinetul dentistului este cel mai sigur dintre toate și cu ajutorul unui specialist rezultatele dorite sunt mai ușor de obținut. Albirea dentară în cabinet include următoarele etape:

 • Evaluarea inițială: Înainte de a începe procedura de albire dentară, dentistul va efectua o evaluare detaliată a stării dumneavoastră dentare. Acesta va verifica dacă aveți carii sau alte probleme dentare care trebuie tratate înainte de a începe albirea.
 • Curățarea dentară: În general, procedura de albire dentară începe cu o curățare profesională a dinților pentru a îndepărta placa bacteriană și tartrul. Acest lucru asigură că substanțele de albire vor avea un efect maxim asupra dinților.
 • Aplicarea substanței de albire: Dentistul va aplica o substanță de albire pe dinții dumneavoastră. Această substanță poate conține peroxid de hidrogen sau peroxid de carbamidă, care sunt agenți de albire. Uneori, se utilizează o lumină specială sau laser pentru a activa substanța de albire și pentru a spori efectul acesteia.
 • Monitorizarea și repetarea procedurii: Procedura de albire dentară poate dura aproximativ o oră și este monitorizată îndeaproape de către dentist. În unele cazuri, poate fi necesară repetarea procedurii pentru a obține rezultatele dorite.

Procesul de albire dentară la domiciliu

Pentru albirea dentară la domiciliu este important să menționăm că rezultatele nu pot fi garantate atunci când decizia de a aplica un anumit tratament nu este luată în urma unei discuții cu medicul specialist care poate evalua corect starea dinților. Albirea dentară acasă include următoarele etape:

 • Alegerea kitului de albire: Puteți achiziționa un kit de albire dentară la domiciliu de la dentist sau din magazinele specializate. Kiturile pot conține gel de albire, gutiere personalizate pentru dinți și instrucțiuni detaliate.
 • Aplicarea gelului: Urmați instrucțiunile din kit pentru a aplica gelul de albire în gutiere și pentru a le purta conform programului specificat. Aceste proceduri pot varia în funcție de brandul și tipul de kit pe care-l utilizați.
 • Monitorizarea progresului: Albirea dentară la domiciliu poate dura de la câteva zile până la câteva săptămâni, în funcție de concentrația gelului și de timpul de purtare a gutierelor. Este important să monitorizați progresul și să urmați îndrumările cu atenție.

Informații pe care fiecare pacient ar trebui să le știe despre albirea dentară

 • Rezultate variabile: Rezultatele albirii dentare pot varia de la o persoană la alta și depind de starea inițială a dinților și de tipul procedurii folosit.
 • Sensibilitate dentară: Unul dintre efectele secundare comune ale albirii dentare este sensibilitatea dentară temporară. Aceasta poate fi gestionată cu ajutorul pastelor de dinți pentru dinți sensibili sau a altor produse.
 • Durată limitată: Albirea dentară nu este o soluție permanentă, iar rezultatele pot dispărea în timp. Durata efectului depinde de obicei de stilul de viață, obiceiurile alimentare și de îngrijirea orală ulterioară.
 • Consultarea cu dentistul: Înainte de a începe orice procedură de albire dentară, este recomandat să consultați un dentist pentru a evalua starea dumneavoastră dentară și pentru a discuta despre opțiunile potrivite pentru dumneavoastră.

Albirea dentară este o procedură populară pentru îmbunătățirea aspectului dinților și pentru restabilirea unui zâmbet strălucitor. Cu opțiuni atât în cabinetul dentistului, cât și la domiciliu, puteți alege varianta care vi se potrivește cel mai bine. Cu toate acestea, este important să consultați un specialist înainte de a începe orice procedură de albire dentară pentru a asigura că aceasta este potrivită pentru starea dumneavoastră dentară și că veți obține rezultatele dorite într-un mod sigur și eficient.

Cele mai citite articole

Ultimele Articole

Cum să alegi produsele potrivite pentru igienizarea dentară

Într-o lume plină de opțiuni pentru igienizarea dentară, poate fi copleșitor să alegi cele...

Cum sunt proiectate și amplasate deschiderile și ventilele de aerisire într-un adăpost civil pentru a asigura o circulație optimă a aerului?

Ventilația adecvată într-un adăpost civil este esențială pentru menținerea unui mediu sigur și confortabil...

Optimizarea Proceselor de Stocare și Manipulare a Mărfurilor pentru Eficiență și Economii în Hale

Gestionarea eficientă a spațiului și a proceselor de stocare și manipulare a mărfurilor într-o...

Iustin Paraschiv: „Extindem suprafața cultivată în regim BIO la peste 2000 de ha și ne propunem o creștere în 2024”

Iustin Paraschiv, liderul companiei Carmistin, recent a dezvăluit că firma sa lucrează pe o...

Articole Asemanatoare

Cum să alegi produsele potrivite pentru igienizarea dentară

Într-o lume plină de opțiuni pentru igienizarea dentară, poate fi copleșitor să alegi cele...

Cum sunt proiectate și amplasate deschiderile și ventilele de aerisire într-un adăpost civil pentru a asigura o circulație optimă a aerului?

Ventilația adecvată într-un adăpost civil este esențială pentru menținerea unui mediu sigur și confortabil...

Optimizarea Proceselor de Stocare și Manipulare a Mărfurilor pentru Eficiență și Economii în Hale

Gestionarea eficientă a spațiului și a proceselor de stocare și manipulare a mărfurilor într-o...