AcasăSanatateCe trebuie să știi înainte de a apela la albirea dentară

Ce trebuie să știi înainte de a apela la albirea dentară

Publicat pe

Albirea dentară este un tratament cosmetic care are ca scop îndepărtarea petelor și decolorărilor de pe suprafața dinților, pentru a îmbunătăți aspectul și strălucirea zâmbetului. Aceasta poate fi realizată prin mai multe metode, precum albirea cu laser, albirea cu lampa UV, albirea cu geluri sau albirea cu benzi adezive.

Ce tipuri de albire există

Există mai multe opțiuni disponibile pentru a realiza albirea dentară, care includ:

 • Albirea dentară în cabinetul stomatologic: Această metodă este realizată de un specialist în stomatologie și implică aplicarea unui gel de albire pe dinți și utilizarea unei surse de lumină sau a unui laser pentru a activa ingredientele de albire. Acesta este un tratament mai rapid și mai eficient decât opțiunile de albire la domiciliu și poate oferi rezultate mai durabile.
 • Albirea dentară cu benzi adezive: Acest tip de albire implică aplicarea unei benzi adezive îmbibate într-un gel de albire direct pe dinți timp de o perioadă de timp specificată. Acesta este un tratament la domiciliu convenabil și ușor de utilizat, dar poate dura mai mult timp pentru a obține rezultatele dorite.
 • Albirea dentară cu pasta de dinți pentru albire: Există paste de dinți special concepute pentru a ajuta la îndepărtarea petelor și decolorărilor de pe dinți. Aceste produse conțin ingrediente de albire precum peroxidul de hidrogen sau bicarbonatul de sodiu și pot fi utilizate ca o metodă de albire la domiciliu. 

Ce beneficii are albirea

Printre cele mai apreciate beneficii ale aceste proceduri se numără următoarele:

 • Ajută la îndepărtarea petelor de pe suprafața dinților și oferă un zâmbet luminos;
 • Contribuie la îmbunătățirea aspectului general al dinților;
 • Ajută la creșterea gradului de încredere în sine;
 • Previne problemele denatare.

Ce dezavantaje are această procedură

Cele mai citite articole

Deși albirea dentară poate avea o serie de beneficii pentru pacienți, există și câteva dezavantaje și riscuri asociate cu această procedură.

 • efectele pot fi temporare, iar dinții pot reveni la culoarea lor inițială în timp, mai ales dacă pacienții continuă să consume alimente sau băuturi care pot provoca decolorarea dinților, cum ar fi cafeaua, ceaiul sau vinul roșu. De asemenea, expunerea la tutun poate provoca pete și decolorări pe dinți, ceea ce poate reduce durata de albire.
 • poate să apară sensibilitatea dentară temporară, care poate provoca durere sau disconfort. În general, sensibilitatea dentară dispare după câteva zile, dar în unele cazuri poate dura mai mult timp.
 • poate avea un impact negativ asupra sănătății dentare a pacienților dacă nu este efectuată corespunzător.
 • nu este recomandată pentru pacienții cu afecțiuni dentare, cum ar fi cariile sau bolile gingivale, deoarece poate agrava aceste probleme.
 • procedurile de albire dentară profesionale pot fi costisitoare, iar opțiunile de albire la domiciliu pot fi mai puțin eficiente sau mai costisitoare pe termen lung.

De ce este important să apelezi la un specialist

Este foarte important să apelezi la un specialist în stomatologie atunci când vrei să începi o procedură de albire dentară. Există mai multe motive pentru care este important să consultați un medic stomatolog înainte de a începe orice tratament de albire dentară, cum ar fi:

 1. Evaluarea sănătății dentare: Un medic stomatolog poate evalua starea generală a sănătății dinților și a gingiilor, pentru a determina dacă pacientul este eligibil pentru o procedură de albire dentară. În cazul în care pacientul suferă de probleme dentare, cum ar fi cariile sau bolile gingivale, este important să trateze aceste probleme înainte de a începe albirea dentară.
 2. Alegerea celei mai bune opțiuni de tratament: Există mai multe opțiuni disponibile pentru albirea dentară, și nu toate sunt potrivite pentru toți pacienții. Un specialist în stomatologie poate ajuta la alegerea celei mai bune opțiuni de tratament în funcție de starea actuală a dinților și de nevoile pacientului.
 3. Prevenirea efectelor secundare: Unele metode de albire dentară pot provoca sensibilitate dentară sau alte efecte secundare. Un medic stomatolog poate ajuta la minimizarea riscului de apariție a acestor efecte secundare prin utilizarea unor tehnici și produse de albire mai blânde și mai sigure.
 4. Asigurarea unui tratament eficient și sigur: Albirea dentară poate fi efectuată într-un mod eficient și sigur numai de către un specialist în stomatologie. Medicul stomatolog are experiență în utilizarea produselor de albire și a echipamentelor necesare, astfel încât să poată asigura un tratament sigur și eficient.

În general, albirea dentară poate fi o soluție eficientă pentru a îmbunătăți aspectul și încrederea în sine. Cu toate acestea, este important să se consulte un medic stomatolog înainte de a începe orice tratament de albire dentară, deoarece acesta poate evalua starea de sănătate a dinților și poate ajuta la alegerea celei mai bune opțiuni de tratament pentru fiecare pacient.

Cele mai citite articole

Ultimele Articole

Sfaturi pentru protejarea lemnului folosit la exterior

Lemnul este un material natural rezistent și durabil, adesea preferat pentru construcția structurilor utilizate...

Alegerea Cărucioarelor de Curățenie Potrivite pentru Hoteluri

În industria hotelieră, primul aspect pe care îl observă oaspeții este curățenia și igiena....

Pauza în relație, motiv de anxietate?

În lumea modernă, relațiile de cuplu sunt supuse unei varietăți de presiuni și provocări,...

Pentru ce situații aparatul dentar Spark este foarte eficient

În ultimele decenii, dezvoltarea tehnologiei în domeniul ortodonției a dus la apariția unor opțiuni...

Articole Asemanatoare

Sfaturi pentru protejarea lemnului folosit la exterior

Lemnul este un material natural rezistent și durabil, adesea preferat pentru construcția structurilor utilizate...

Alegerea Cărucioarelor de Curățenie Potrivite pentru Hoteluri

În industria hotelieră, primul aspect pe care îl observă oaspeții este curățenia și igiena....

Pauza în relație, motiv de anxietate?

În lumea modernă, relațiile de cuplu sunt supuse unei varietăți de presiuni și provocări,...