Daca la sfarsitul anului ii determina pe oameni sa isi faca un bilant cu obiectivele pe care si le-au stabilit si pe care au reusit sa le atinga, odata ce trec in noul an, acestia isi stabilesc noi rezolutii, care sa ii motiveze sa munceasca si sa se autodepaseasca.
Cei pentru care viata profesionala nu evolueaza asa cum isi doresc si care simt ca au nevoie de o schimbare pot alege o reconversie profesionala, in care sa invete totul despre o noua meserie, ce poate fi aleasa in functie de propriile pasiuni.
Ce meserii pot fi alese pentru reconversia profesionala?
Fiecare persoana are o activitate care o pasioneaza, mai mult sau mai putin, dar care ulterior poate fi transformata chiar intr-o meserie. De exemplu, femeile care sunt pasionate de tehnicile de ingrijire a tenului pot opta pentru cursurile de instruire in cosmetica, pe cand persoanele pentru care relaxarea sau chiar ameliorarea durerilor de spate sunt prioritare ar putea sa se inscrie la cursuri masaj.
Astfel, acestia pot invata mai multe lucruri despre activitatea care ii pasioneaza si tehnici de punere in practica, pe care le pot aplica numai in cazul lor sau pe care le pot transforma chiar intr-o meserie.
Aceasta meserie poate fi practicata fi in paralel cu job-ul de baza, pentru suplimentarea veniturilor sau poate deveni chiar sursa principala de venituri financiare, deoarece cu pasiune, munca si dedicare, se poate face o adevarata cariera intr-un astfel de domeniu.
Cum se poate deveni maseur si cat se castiga in aceasta meserie?
Ca in cazul oricarei meseri, foarte importanta este baza teoretica, in care se invata despre anatomia corpului uman, fiziologie si fiziopatologie. Ulterior se va trece la partea practica, in care cursantii vor invata tehnici de masaj – adaptate tipului de masaj in care se specializeaza – si situatiile sau patologiile in care acestea sunt necesare.
In ceea ce priveste castigurile, acestea pot varia in functie de mai multi factori, de la nivelul de pregatire, la numarul de clienti si chiar tipul de masaj practicat, precum si timpul alocat acestei activitati.