AcasăDiverseCare sunt diferentele dintre un cuptor de pizza electric si unul amplasat...

Care sunt diferentele dintre un cuptor de pizza electric si unul amplasat in aer liber? 

Publicat pe

Modalitatile de preparare si posibilitatea de coacere a unei pizza se pot face in numeroase feluri, fiecare bucatar sau individ avand propriile tehnici si secrete, care sa ajute la obtinerea unui preparat pe gustul lor. Totusi, cuptorul in care va fi coapta o pizza poate influenta destul de mult gustul final al acesteia. 

De aceea, restaurantele si pizzeriile folosesc cuptoare speciale pentru pizza, care pot fi insa de diferite tipuri: simple sau cu 2 camere de coacere, electrice, pe gaz sau chiar pe lemne. Chiar si cei mai pasionati de acest preparat aleg sa isi cumpere un cuptor pizza acasa, acestia alegand de obicei fie unul electric, fie unul care sa poata fi instalat afara. 

Cand si de ce este ales un cuptor electric pentru pizza? 

Cuptoarele electrice pentru pizza sunt unele dintre cele mai populare, mai ales in randul celor care isi prepara pizza acasa. Acestea sunt, de obicei, compacte si ocupa mai putin spatiu in bucatarie. 

Motivul pentru care sunt folosite cuptoare speciale pentru prepararea pizzei este faptul ca acestea pot atinge temperatura optima pentru coacerea acesteia, in jur de 400 de grade Celsius, in timp ce un cuptor clasic poate atinge o temperatura maxima de aproximativ 270 de grade Celsius. 

Pe langa timpul scurt de coacere, blatul unei pizza coapte intr-un cuptor special va avea o textura crocanta la exterior si moale la interior, iar partea superioara va fi rumenita asa cum trebuie. 

Ce ar trebui sa se stie despre cuptoarele de pizza pentru exterior? 

In general, cuptoarele pentru pizza de exterior sunt cele pe gaz sau pe lemne, motiv pentru care sunt alese numai de cei care au posibilitatea de a amenaja un astfel de spatiu in exterior, indiferent ca este vorba despre curtea casei sau terasa unui restaurant. 

Cuptorul de pizza pe lemne este folosit mai ales de pizzeriile care pun accent pe autenticitatea gustului, deoarece aceasta modalitate de coacere ofera o aroma aparte pizzei, care duce cu gandul la originile acesteia. Prin urmare, cuptorul pentru pizza se alege in functie de preferinte, posibilitati si obiectivele utilizarii acestuia – personal sau profesional. 

Ultimele Articole

Cum să te pregătești pentru o sesiune de micropigmentare a sprâncenelor

Micropigmentarea sprâncenelor a devenit una dintre cele mai populare metode de înfrumusețare pentru definirea...

Cum să alegi profilele de aluminiu potrivite pentru proiectul tău

Alegerea profilelor din aluminiu potrivite este esențială pentru succesul oricărui proiect de construcție sau...

Ricardo Rodriguez – profil complet de fotbalist

Profil complet de jucător de fotbal: Ricardo RodriguezRicardo Rodriguez este un fotbalist elvețian apreciat...

Evaluarea apartamentelor: cum să determini valoarea reală a unei proprietăți

Determinarea valorii reale a unui apartament este importantă în multiple situații, cum ar fi...

Articole Asemanatoare

Cum să te pregătești pentru o sesiune de micropigmentare a sprâncenelor

Micropigmentarea sprâncenelor a devenit una dintre cele mai populare metode de înfrumusețare pentru definirea...

Cum să alegi profilele de aluminiu potrivite pentru proiectul tău

Alegerea profilelor din aluminiu potrivite este esențială pentru succesul oricărui proiect de construcție sau...

Ricardo Rodriguez – profil complet de fotbalist

Profil complet de jucător de fotbal: Ricardo RodriguezRicardo Rodriguez este un fotbalist elvețian apreciat...